Speltips för trav

Det var inte särskilt många år sedan vi var tvungna att hänga i stall och på travbanornas publikplats för att kunna ha koll på vilka hästar vi skulle spela på. Det är inte på samma sätt idag, utan nu är det möjligt att få i princip all information på internet. Även om det givetvis är en fördel att känna rätt människor. Idag har många webb-tv-kanaler livesändningar med intervjuer direkt från stallen dagarna innan ett lopp. Det finns dessutom en hel del skvallersajter när det kommer till trav för den som vill gräva djupt. Andra tjänster kan vara sådana som du betalar för att ta del av.

Hur börjar man spela på trav?

Det finns olika sätt att spela på trav. Tidigare var det bara spel på plats på travbanan som gällde. Sedan kom möjligheten att spela via ombud i olika butiker och idag finns ett enormt utbud av onlinesajter att välja på. Att se trav live är oslagbart men det är inte alltid det finns möjlighet till det. I dagsläget har tekniken gått så långt att det är möjligt att följa lopp live online eller på TV från en spelbutik. Om du spelar via en butik får du även den sociala biten som även fås då du besöker en travbana. Detta är något du missar om du spelar hemifrån.

De olika spelen

I ett lopp kan du välja att spela på den du tror vinner. De hästar som flest spelar på får de lägsta oddsen eftersom totalisatorn då antar att de har störst chans att vinna. Det går även att spela tvilling, vilket betyder att du ska hitta segraren och tvåan i ett lopp. Spelar du trio betyder det att du ska pricka in de tre hästar som tar första- till tredjeplatsen. En annan rolig spelform är platsspel som går ut på att hitta en häst som kommer på någon av de tre första platserna. Denna version har större chans till vinst men ger lägre odds och passar utmärkt för nybörjaren.